Заводът Титан, който предизвика екокатастрофата в Крим, продължава да работи, предаде агенция Униан.По-рано

...
Заводът Титан, който предизвика екокатастрофата в Крим, продължава да работи, предаде агенция Униан.По-рано
Коментари Харесай

Заводът, предизвикал екокатастрофата в Крим, продължава да работи

Заводът " Титан ", който провокира екокатастрофата  в Крим,  продължава да работи,  предаде организация " Униан ".

По-рано депутатът от непризнатия от интернационалната общественост парламент на анексирания полуостров Михаил Шеремет съобщи, че през днешния ден производството е било спряно изцяло.
Първоначално  локалните управляващи въобще отричаха,  че е станала повреда.

" Виждат се тръби, които работят,  образно удостоверяваме, че заводът работи ", съобщи регионалният ръководителя на украинската Херсонска област Андрей Гордеев.

През нощта против 24 август в северната част на анексирания от Русия Кримски полуостров беше регистрирано  изпускане на отровни субстанции.

В градовете Армянск и Яни Капу листата на дърветата окапаха, металните предмети си покриха с наслойка, бяха открити мъртви птици. Съобщаваше се, че във въздуха се усеща изострен аромат на киселина.

Заради нечистия въздух зачестиха случаите, в които локални поданици търсят лекарска помощ. В аптеките има дефицит на марлени маски и сорбенти.

В най-засегнатите региони беше подхваната евакуация, само че замърсяването се популяризира в необятен периметър. Украинските управляващи оповестяват за  обгазени граничари.

Сред жителите на намиращата се в съседство с Крим  Херсонска област също зачестиха недоволствата  от затруднено дишане, хората споделят, че металните предмети за броени дни са се покрили с наслойка, съобщи Би Би Си  и  news.bg.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР